Regler i svømmehallen

For at undgå at eventuelle børn efterlades ved svømmehallen en dag, hvor der ikke er undervisning, er det forældrenes ansvar at tjekke, at der er undervisning den pågældende dag/tid inden de eventuel kører igen. Med andre ord – børn må ikke bare ”læsses af” på parkeringspladsen.
 

Omklædning

Der er omklædning 10 minutter før og efter hvert hold. Dvs. at hvis dit hold begynder kl. 17.00, kan du klæde om fra kl. 16.50. Du skal sørge for at være omklædt og klar til undervisningen går i gang. Svømmeren må først være i svømmehallen 5 min. inden holdstart - og må aldrig gå i vandet på egen hånd, uanset alder og bassin. Bruger børnene bælter ser vi gerne at en forældre går med ind i svømmehallen og hjælper barnet i bæltet. Det kan nemlig være svært at nå for træneren.
 

Vigtig information ifb. ophold i omklædningsrummet

Det er IKKE tilladt at bruge kamera eller mobiltelefon i omklædningsrummet. Baggrunden for dette er, at der ikke må tages billeder i omklædningen af risiko for deling af upassende billeder. Da der er kamera i næsten alle mobiltelefoner i dag, må disse ikke bruges i omklædningen, da man ikke kan se, hvad mobiltelefonen bruges til.
 

Hygiejneregler

For at Hedensted Svømmehal til stadighed kan være et dejligt sted at komme vil nedenstående hygiejneregler blive gennemgået med svømmerne ved sæsonstart. Vi skal anmode om, at alle respekterer nedenstående hygiejneregler samt, at drenge over 7 år klæder om i drengeomklædningen og piger over 7 år klæder om i pigeomklædningen.
 
Pr 1. januar 2017 kommer der nye badevandsregler, som svømmehallen skal overholde. De nye badevandsregler betyder, at svømmehallen allerede nu er begyndt at køre med mindre kemi (klor + syre) i vandet. Det giver et sundere bademiljø med bl.a. mindre irritation af slimhinder, hud og åndedræt. Det lavere keminiveau stiller dog også øgede krav til alle brugere, hvis vandet skal holdes rent og fri for bakterier.
 
Vi vil derfor gerne opridse og indskærpe, at alle uanset om man er baby-, barn-, konkurrence- eller voksensvømmer overholder hygiejnereglerne. Reglerne er som beskrevet her under:
 
Hjælp dig selv og hinanden med at holde bassinvandet rent
  • Tag fodtøjet af på det blå område og stil dine sko op på hylden under bænken
  • Læg badetøjet i badetøjsholderne før bruserne. Det må ikke komme med ind til bruserne, da der så kan komme sæbe på badetøjet. For at kunne styre dette gælder samme regler efter du har været inde og svømme – så aldrig svømmetøj i bruserummet
  • Gå evt. på toilettet inden du vasker dig
  • Tag et brusebad UDEN badetøj. Vask dig med sæbe. Hænder, under armene, dine fødder og i skridtet
  • Vask dit hår rigtig godt, så alle de løse hår bliver skyllet af og sæben skyllet ud, eller brug badehætte
  • Husk: Skyl sæben rigtig godt af igen - sæben forurener bassinvandet
  • Gå ud af bruseren/bruserummet og tag dit badetøj på. Det er vigtigt, at der ikke kommer sæbe med ind i bassinvandet
  • Børn der ikke er 100% renlige, skal have badeble og tætsiddende badebukser på 
Du kan ikke komme i vandet hvis du
  • Har et sår der er større end din lillefingernegl. Sår løsner sig, i vandet, og vil flyder ovenpå vandoverfladen
  • Har et plaster på. Du vil have plaster på fordi, du har et sår eller rift. Limen på plasteret vil blive opløst i vandet og flyde oven på vandoverfladen. Det er dog ok at svømme med sportstape på
  • Er forkølet. Snot og slim vil løsne sig fra din næse og hals og vil automatisk løbe ud i vandet, og lægge sig på vandoverfladen
  • Bløder, har dirre eller opkast. Det forurener vandet meget og i tilfælde af at det kommer i vandet, må bassenet lukkes 
Husk at
  • Bruge en elastik, hvis du har langt hår. Løse hår vil flyde ovenpå vandoverfladen, og vil vikle sig om andres fingre
  • Tag et nyt bad efter toiletbesøg, uden badetøj. Du vil forurene vandet hvis du glemmer det
  • Du ikke må tisse i vandet. Det bliver i vandet længe og forurener meget
  • Du må ikke spytte i vandet. Det tager lang tid før det er opløst i vandet og andre kan sluge det
  • Du ikke må gå på gulvet, hvis du har en fodvorte, de smitter !! Tag et par bade sandaler på, når du går på omklædnings og svømmehalsgulvet
 
Bemærk i øvrigt opslagene i omklædningsrummene.
 
Forældre, der gerne vil se deres børn svømme
Forældre er meget velkomne til at se på fra forhallen eller klublokalet, såfremt det ikke er optaget.
 
Det er ikke tilladt for forældre at færdes ved bassinkanten. Dog kan man efter aftale med træneren få lov til at være inde i svømmehallen de første par gange i sæsonen såfremt det er vigtigt for barnets tryghed.
 
Har man behov for at snakke med trænerne, er det bedst at gøre det til sidst i svømmeundervisningen, mens børnene leger. Forældrene skal være opmærksomme på, at holdene afløses umiddelbart af hinanden.
 
 

Forventninger til forældre

  1. Du må ikke overføre egne forventninger til dit barn. Husk på at svømning er dit barns sport. Forbedringer og fremgang kommer på forskellige tidspunkter for hvert enkelt individ. Døm ikke dit barns præstation i forhold til andre, og pres det ikke til at gøre, hvad du tror, er rigtigt og forkert. Det fine ved svømning er, at enhver kan se fremgang i personlig forbedring og derfor skal stræbe derefter.
  2. Du skal være en støtte uanset hvad. Der er kun et spørgsmål, du med rette kan stille dit barn, ”Har du det sjovt, med det du laver?” Hvis træning og stævner ikke længere er sjove, skal dit barn ikke presses til at fortsætte.
  3. Du skal ikke være træner for dit barn. Du har meldt dit barn ind i klubben, hvor der er kompetente trænere, der varetager denne opgave. Underminer aldrig trænerens opgave ved at gå langs bassinkanten. Træneren er ansvarlig for den tekniske og praktiske del af træningen. Du skal ikke komme med råd og vejledning til træneren eller barnet, heller ikke under stævner. Det er trænerens opgave. Det vil bare skabe forvirring og besværliggøre tillidsforholdet mellem svømmer og træner.
  4. Hvis du er med ved stævner, skal du være meget positiv. Kritiser aldrig dit barn eller træneren offentligt.
  5. Du skal erkende, at dit barn kan have frygt. 400m individuel medley og 200m fly kan være meget stressende at overskue mentalt. I disse situationer er det helt i orden for svømmeren at være bekymret. Lad være at bagatellisere eventuel frygt. I stedet bør du opmuntre dit barn. Overbevis dit barn om at træneren ikke ville have foreslået det, hvis han/hun ikke mente, at dit barn kunne gennemføre det.
  6. Lad være med at kritisere officials hvis du ikke har lyst eller overskud selv. De er frivillige og gør det af interesse for sporten og efter bedste formåen.
  7. Ros dit barns træner. Forholdet mellem træner og svømmer er ganske specielt og bidrager til dit barns succes samt velbefindende. Kritiser aldrig træneren i svømmerens nærvær. Det vil kun skade forholdet mellem træneren og svømmeren, og i værste fald få indflydelse på svømmerens resultater.
  8. Dit barn skal have andre mål end det at vinde. Det at give det bedste man overhovedet har i sig, er faktisk mere vigtigt end af vinde. En tidligere OL-svømmer sagde engang: ”Det var mit mål at sætte verdensrekord. Det gjorde jeg, men der var en anden, der også gjorde det, lige en anelse hurtigere end mig. Jeg opnåede mit mål og jeg tabte. Det gør mig ikke til en fiasko, faktisk er jeg meget stolt over, at mit mål er nået”.
  9. Forvent ikke at dit barn bliver olympisk mester. Der er kun ganske få pladser på holdet, der hvert fjerde år rejser til OL. Dit barns odds for at deltage på det hold er relativt lille. Svømning er så meget mere end OL, spørg bare træneren. Svømning giver selvdisciplin og sportmansship. Det giver selvtillid og god fysik, og så giver det livslange oplevelser og venskaber. Svømning skaber gode mennesker, og du skal være stolt af dit barn.
Svømmeklubben Koral
Gesagervej
8722 Hedensted
E-mail: mail@koral-svom.dk


Svømmeklubben Koral | Gesagervej 68 | 8722 Hedensted