Børn med mor eller far

Mini plask 

Alder: 3 – 4 år med mor/far i vandet                                                                       

Tid: 30 min

Lille Bassin

Antal 10 børn + 1 forælder pr. barn

Forudsætning: for børn med behov for en forælder i vandet

Beskrivelse: Miniplask er for barnet mellem 3 – 4 år som må have sin forældre med i vandet. Der vil arbejdes med barnets udvikling i vand gennem forskellige aktiviteter i form af diverse lege. Derudover vil der arbejdes med at selvstændiggøre barnet og dets motoriske udvikle og stræbe mod, at de sidst på sæsonen går selv i vandet. Gennem forskellige lege vil børnene skulle lære at dyppet hovedet, hoppe fra kant (med eller uden forældre), flyde og rulle i vand og selv begynde at svømme.

Målsætning: udvikling af barnet tryghed i vand, selvstændighed, motorisk udvikling og stræben efter at barnet selv kan gå i vandet.

Yderligere kommentar: Krav om hårelastik eller badehætte til svømmere med langt hår
 

Begynderbørn m. en voksen

Alder: 7 år

Tid: 45 min

Stort bassin

Antal: 16 (+16 forældre)

Forudsætning: for børn som har brug for en forældre i vandet.

Dette hold er en enestående chance for voksne for at gå til svømmeundervisning med børn. Der laves mange øvelser, hvor samarbejdet mellem voksen og barn trænes og indimellem også øvelser, hvor det er ”børnene mod de voksne”. Der lægges stor vægt på vandtilvænning og at børnene er trygge i bassinet.

Fortroligheden med det store bassin øges og børnene lærer at dykke på bunden i den lave ende, lave hovedspring i den dybe ende og springe fra skammel og vippe, træde vande osv. Børnene svømmer typisk på tværs i den lave ende af det store bassin, men kommer naturligvis også ud i den dybe ende. Man arbejder med crawl, rygcrawl. Der bruges ofte svømmefødder i undervisningen. Delfinsvømning vil blive introduceret

Målsætning: efterhånden som børnene lærer at klare sig selv i vandet, deltager de voksne mindre og mindre. Der sker en gradvis løsrivelse fra de voksne.


 

 

 
Svømmeklubben Koral
Gesagervej
8722 Hedensted
E-mail: mail@koral-svom.dk


Svømmeklubben Koral | Gesagervej 68 | 8722 Hedensted