Historie og formål

Klubbens historie

Svømmeklubben Koral er stiftet i 1974. Koral er en klub med stor aktivitet og vores medlemstal er på ca. 750 hver sæson, som er fordelt over mange forskellige aktiviteter. Vi har på nuværende tidspunkt et sted mellem. 45 - 50 hold pr. uge. Klubben drives af en bestyrelse, som består af 5 medlemmer og 1 stedfortrædere og en stab af frivillige trænere og hjælpetrænere på ca. 50.
 
Klubben er medlem af DGI Sydøstjylland (Danske Gymnastik og Idrætsforeninger) samt DSLF (Dansk Svømme og Livrednings Forbund).
 
Alle trænere og bestyrelsesmedlemmer skal give tilladelse til, at formanden og næstformanden søger oplysning hos Rigspolitiets Pædofilregister.
 

Klubbens formål

  • er at gennemføre undervisning, prøver, konkurrencer samt andre aktiviteter
  • at fremme kendskabet til, og interessen for svømning og livredning for derved
  • at fremme den enkeltes og fællesskabets sundhed og trivsel.
  • Ovenstående overordnede formål søges opnået gennem oprettelse af forskellige undervisningshold. Formålet med svømmeklubbens svømmeundervisning er, at hjælpe børnene til at være trygge ved ophold i vand, og til at få en forståelse for hvordan man forholder sig til det våde element. Vi ønsker at støtte børnenes motoriske udvikling, og give dem nogle gode oplevelser.
 
Der vil i undervisningen ikke blive anvendt svømmevinger, da dette hæmmer barnets bevægelser, og forskyder kroppen fra det naturlige tyngdepunkt, og vi stræber mod at minimere brugen af svømmebælter, idet de blot hæmmer barnet senere.
Svømmeklubben Koral
Gesagervej
8722 Hedensted
E-mail: mail@koral-svom.dk


Svømmeklubben Koral | Gesagervej 68 | 8722 Hedensted